asiulkap1991

asiulkap1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

kotlety z fasoli po szwedzku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

idealne kotlety z fasoli zamiast tradycyjnych do obiadu

kotlety z fasoli po szwedzku

Składniki:

kotlety z fasoli po szwedzku

 

 

Sposób przygotowania:

kotlety z fasoli po szwedzku
Grzyby obrać, umyć pod bieżącą wodą i udusić na margarynie z obraną drobno posiekaną cebulą. Fasolę umyć, ugotować. Ryż przepukać i ugotować. Przepuszczamy przez maszynkę fasolę i grzyby z cebulą, mieszamy z ryżem. Wbijamy do tego 2 jajka, dodajemy do tego umyty i posiekany koperek, przyprawiamy solą i pieprzem. Namoczoną w wodzie łyżką formujemy kotlety i kładziemy na gorący olej sojowy i smażymy po obu stronach.