Kotlety z grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 3

polecam Kotlety z grzybów ;-))

Kotlety z grzybów

Składniki:

Kotlety z grzybów

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z grzybów
Grzyby opłukać, trzonki oskrobać i przyciąć. Grzyby posiekać. Cebulę obrać, opłukać, posiekać, przesmażyć na 2 łyżkach masła, dodać grzyby i dusić 30 minut na małym ogniu pod przykryciem. Zdjąć przykrywkę i mieszając odparować cały płyn. Grzyby z cebulą zemleć, wymieszać z jajkiem, koperkiem i 4 łyżkami tartej bułki. Masę doprawić i formować okrągłe kotlety. Kotlety obtoczyć w pozostałej bułce i smażyć na pozostałym maśle, aż się zrumienią.