asiulkap1991

asiulkap1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

kotlety z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ciekawy pomysł na obiad zamiast tradycyjnych kotletów

kotlety z jajek

Składniki:

kotlety z jajek

 

Sposób przygotowania:

kotlety z jajek
4 jajka ugotować na twardo. Ostudzić w zimnej wodzie, obrać i pokroić w średnią kostkę. Zieleninę dokładnie umyć pod bieżącą wodą i drobno posiekać. Połączyć z jajkami. Wbić do całości surowe jajko, wsypać 2 łyżki bułki tartej, utarty żółty ser. Doprawić solą, pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować płaskie kotlety i obtaczać w bułce tartej. Piec na mocno rozgrzanym oleju z obu stron.