Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Kotlety z jajek wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moje kotlety z jajek z otrębami

Kotlety z jajek wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z jajek wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z jajek wg Megg
3 jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupki, a następnie posiekać bardzo drobno. Cebulę obrać, bardzo drobno pokroić i zeszklić na niewielkiej ilości oleju, a po wystudzeniu dodać do posiekanych jajek. Jedno surowe jajko dodać do posiekanych jajek z cebulką. Dodać otręby, mąkę kukurydzianą, chrzan ze słoiczka oraz musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i formować małe kotleciki, które obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Kotleciki podawać do obiadu.
Kotlety z jajek wg Megg
Kotlety z jajek wg Megg
Kotlety z jajek wg Megg
Kotlety z jajek wg Megg

Tagi:

jajko tarta jajka