milla

milla

Kucharz
[Przepisów: 7]

Kotlety z kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Chcąc zasmakować chrupiących kotletów,wcale nie trzeba jadać mięsa!!!

Kotlety z kapusty

Składniki:

Kotlety z kapusty

 

  • mała główka białej kapusty (ok.1 kg)
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 3 jajka
  • 2 średnie cebule
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • bułka tarta oraz mąka do panierowania
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kapusty
Kapustę myjemy.Następnie dzielimy na ćwiartki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Obieramy cebulę.Siekamy i podsmażamy na łyżce oleju. Ugotowaną kapustę odcedzamy i mielimy razem z cebulą.Dodajemy kaszę mannę.Mieszając podgrzewamy wszystko na małym ogniu 3-4 minuty.Studzimy.Dodajemy 2 jajka i natkę.Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.Następnie formujemy małe,płaskie kotleciki.Panierujemy w mące,roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażymy na gorącym oleju.Podajemy z ziemniakami z wody lub ugotowanym na sypko ryżem.Smacznego!