Sposób przygotowania:
Kotlety z kapusty
Cebulę obieram, drobno siekam.
Kapustę kroję na ćwiartki, zalewam wrzątkiem, solę i gotuję do miękkości. Kiedy będzie miękka odcedzam i drobno siekam. Dodaję odciśniętą bułkę, jajko, sól i pieprz. Cebulę pokrojoną w kosteczkę szklę na rozgrzanym oleju na patelni i dodaję do masy. Mieszam i formuję małe kotleciki, obtaczam w bułce tartej i smażę na mocno rozgrzanym tłuszczu aż do zrumienienia.
Podaję z ziemniakami i mięsem.
Kapustę kroję na ćwiartki, zalewam wrzątkiem, solę i gotuję do miękkości. Kiedy będzie miękka odcedzam i drobno siekam. Dodaję odciśniętą bułkę, jajko, sól i pieprz. Cebulę pokrojoną w kosteczkę szklę na rozgrzanym oleju na patelni i dodaję do masy. Mieszam i formuję małe kotleciki, obtaczam w bułce tartej i smażę na mocno rozgrzanym tłuszczu aż do zrumienienia.
Podaję z ziemniakami i mięsem.