Sposób przygotowania:
Kotlety z kapusty włoskiej
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, opłukać, pokroić na 4 części i obgotować we wrzącej wodzie, lekko osolonej.
Miękką odcedzić i odcisnąć z wody.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. cebulę obrać, drobno pokroić, zrumienić na tłuszczu.
Kapustę, bułkę i cebulę przekręcić przez maszynkę, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Masę wyrobić z kaszą manną do takiej konsystencji, aby można było uformować kotlety. Kotlety smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać z sosem grzybowym posypane drobno posiekaną natką pietruszki.
Miękką odcedzić i odcisnąć z wody.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. cebulę obrać, drobno pokroić, zrumienić na tłuszczu.
Kapustę, bułkę i cebulę przekręcić przez maszynkę, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Masę wyrobić z kaszą manną do takiej konsystencji, aby można było uformować kotlety. Kotlety smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać z sosem grzybowym posypane drobno posiekaną natką pietruszki.