jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Kotlety z kapusty włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kotlety z kapusty włoskiej doskonałe danie na obiad

Kotlety z kapusty włoskiej

Składniki:

Kotlety z kapusty włoskiej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z kapusty włoskiej
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, opłukać, pokroić na 4 części i obgotować we wrzącej wodzie, lekko osolonej.
Miękką odcedzić i odcisnąć z wody.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. cebulę obrać, drobno pokroić, zrumienić na tłuszczu.
Kapustę, bułkę i cebulę przekręcić przez maszynkę, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Masę wyrobić z kaszą manną do takiej konsystencji, aby można było uformować kotlety. Kotlety smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać z sosem grzybowym posypane drobno posiekaną natką pietruszki.