Sposób przygotowania:
Kotlety z kaszy jęczmiennej i sera
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażam drobno pokrojoną cebulę. Patelnię zdejmuję z ognia, dodaję wcześniej ugotowaną kaszę jęczmienną i rozdrobniony widelcem twaróg. Mieszam, dodaję ziarna słonecznika, suszone pomidory w płatkach, przyprawy i jajka. Całość jeszcze raz dokładnie mieszam. Z powstałej masy zwilżonymi w wodzie dłońmi robię małe kotlety. Panieruję je w bułce tartej i smażę na średnim ogniu z obu stron do ładnego zrumienienia. Usmażone układam na ręcznikach papierowych do odsączenia z ewentualnego nadmiaru tłuszczu. *gdyby masa na kotlety była zbyt rzadka, należy do niej dodać łyżkę bułki tartej
rozmarzona.marzena
anemon
Świetnie smakują z sosem grzybowym, gulaszem i właściwie ze wszystkim z czym tylko chcemy.
edytaha
anemon
Smaczne były nawet na zimno. Dziękuję.