Sposób przygotowania:
Kotlety z kurczaka i warzyw zupy w pomidorach
Usiekać obraną cebulę i zeszklić na 1/2 łyżce oleju na złoto. Obrane ze skórek , chrząstek i kostek mięso z kurczaka zmielić w malakserze razem z odciśniętą marchewką, kawałkiem selera i pietruszki).Przełożyć do miseczki. Chleb pokruszyć i razem z jajkiem również zmiksować na papkę w malakserze. Dodać do mięsa razem z usmażoną cebulą. Wymieszać dokładnie. Posolić , dodać pieprz mielony, majeranek i maggi . Uformować 4 małe kotleciki . Panierować w bułce tartej . Na patelni rozgrzać resztę oleju . Usmażyć na rumiano kotleciki przewracając w trakcie smażenia . 1 duży pomidor pokroić w drobną kostkę. Wrzucić na patelnię ( ceramiczną lub teflonową ) obok kotletów. Dołożyć masło , gałązki tymianku, lekko posolić. Podlać wodą . Dusić na bardzo małym gazie aż pomidor się rozpadnie ( w czasie duszenia przewracać kotleciki). Podałam z ziemniakami z wody i sałatą ze śmietaną. * Można do sosu dodać trochę słodkiej śmietanki i zagotować.