Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety z łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie kotleciki możemy przygotować na kolacje Wigilijną lub piątkowy obiad. Kotlety są bardzo pyszne, smak ich rozpływa się w ustach, lepszych nie jadłam.

Kotlety z łososia

Składniki:

Kotlety z łososia

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z łososia

I

Kotlety z Łososia

1. Rybę surową, wędzoną kroję bardzo drobno, przekładam do miski.
2. Jajka ugotowane obieram, drobno siekam, łączę z rybą.

3. Następnie wbijam jajko surowe, dodaję musztardę, miód, wsypuję koperek, bułkę tartą, sól, pieprz. Dokładnie mieszam, wyrabiam podłużne kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.

4. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
5. Smacznego.


Tagi:

kotlety dania