marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kotlety z mortadeli panierowane.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Plastry mortadeli obrać z osłonki,zwilżyć wodą lub mlekiem z obu stron,oprószyć mąką,pieprzem i panierce.Usmażyć z dwóch stron.Podawać.

Kotlety z mortadeli panierowane.

Składniki:

Kotlety z mortadeli panierowane.

 

  • 30 dkg.mortadeli(4 plastry),
  • 8 dkg.tłuszczu,
  • 6 dkg.tartej bułki,
  • 2 dkg.mąki,
  • 1 jajo,
  • szczypta pieprzu.

Sposób przygotowania:

Kotlety z mortadeli panierowane.
Plastry mortadeli obrać z osłonki,zwilżyć wodą lub mlekiem z obu stron,oprószyć mąką,pieprzem i opanierować w jaju i bułce tartej.
Smażyć na gorącym tłuszczu z dwóch stron.Podawać z frytkami lub
ziemniakami z wody i surówką.