Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety z pieczarkami i cebulką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czas zmienić kotlety tradycyjne mielone na pyszne kotlety z pieczarkami i cebulką. Pod tą cebulową pierzynką znajdziecie kotlety mielone.

Kotlety z pieczarkami i cebulką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety z pieczarkami i cebulką

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z pieczarkami i cebulką

ETAP 1:

Kotlety z pieczarkami i cebulką

1. Mięso mielone przekładamy do miski, doprawiamy solą, papryką ostrą, majerankiem, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tarta, wlewamy śmietanę i wyrabiamy. Następnie robimy duże okrągłe kotlety, spłaszczamy i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu.

ETAP 2:

Kotlety z pieczarkami i cebulką

2. Pieczarki kroimy w plastry, prużymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Grzyby układamy na kotletach.

ETAP 3:

Kotlety z pieczarkami i cebulką

3. Cebule obieramy, kroimy w krążki i prużymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy sos do pieczeni rozrobiony w ½ szklanki zimnej wody. Chwile gotujemy i wykładamy na pieczarki.

ETAP 4:

4. Danie gotowe.

5. Smacznego.