joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Kotlety z prawdziwków.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotleciki mielone bez odrobiny mięsa.

Kotlety z prawdziwków. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety z prawdziwków.

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z prawdziwków.
Na patelni rozpuszczamy masło po czym wrzucamy uprzednio ugotowane grzyby. cebule obieramy myjemy, kroimy w krążki po czym dokładamy do grzybów. Doprawiamy solą, kardamonem, tymiankiem i pieprzem do smaku. Smażymy na wolnym ogniu do momentu aż większość soku odparuje. Bułki namaczamy w wodzie po czym przepuszczamy je przez maszynkę do mielenia. Podsmażone grzyby studzimy i również mielimy. Grzyby, bułki i jajka starannie mieszamy ze sobą. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy bułkę tartą. Z tak przygotowanej masy grzybowej formujemy dość małe kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Smacznego :)
Kotlety z prawdziwków.
Na patelni rozpuszczamy masło po czym wrzucamy uprzednio ugotowane grzyby.
Kotlety z prawdziwków.
Smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Kotlety z prawdziwków.
Z tak przygotowanej masy grzybowej formujemy dość małe kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.

Tagi:

tarta