ilonkowy

ilonkowy

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Kotlety z ryżu i sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie, smaczne kotleciki idealne na bezmięsny obiad

Kotlety z ryżu i sera

Składniki:

Kotlety z ryżu i sera

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z ryżu i sera
Ryż ugotować wedle przepisu na opakowaniu. Gorący wsypać do miski, następnie dodać ser, jajko i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Odstawić na kilka minut do wystudzenia. Formować niewielkie kulki i obtaczać w bułce tartej. W między czasie rozgrzać olej na patelni. Smażyć około 2 minut( w zależności od wielkości) aż do uzyskania ładnego złotego koloru. Gorące wyciągać i układać na ręczniku papierowym. Podawać ciepłe.