Sposób przygotowania:
Kotlety z topionym serkiem
Mięso opłukać, zmielić wraz z obraną cebulą oraz czosnkiem. Do mięsa dodać jajko, 2-3 łyżki bułki tartej, wyrobić dokładnie, aż mięso będzie odchodzić od ręki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą, wymieszać.
Ser topiony podzielić na 8 kawałków, mięso również na 8 porcji. W środek porcji mięsa włożyć serek topiony , uformować kotlety. Obtoczyć w bułce tartej. Kotlety usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Z tych składników zrobimy 8 kotletów. Jest na 4 porcje, po 2 kotlety dla osoby.
Ser topiony podzielić na 8 kawałków, mięso również na 8 porcji. W środek porcji mięsa włożyć serek topiony , uformować kotlety. Obtoczyć w bułce tartej. Kotlety usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Z tych składników zrobimy 8 kotletów. Jest na 4 porcje, po 2 kotlety dla osoby.