zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mielone z serkiem topionym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

nietypowe mielone - z serkiem topionym

Mielone z serkiem topionym

Składniki:

Mielone z serkiem topionym

 

  • 500 g mięsa gulaszowego wieprzowego
  • 200 g serka topionego ( użyłam Gouda )
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 150 g suchej bułki
  • 2 szk mleka
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • przyprawa ognisty smok do smaku
  • bułka tarta do obtaczania kotletów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone z serkiem topionym
Bułkę namoczyć w mleku, po czym ją odcisnąć. Mięso, serek, cebulę, czosnek i bułkę zmielić maszynką do mięsa. Do zmielonych składników dodać jajka i przyprawy i wyrobić masę. Formować okrągłe kotlety, panierować je bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać np. z ziemniakami i dowolną surówką.