gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Schabowe z serkiem topionym i pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlety schabowe z serkiem topionym i pomidorem, posypane szczypiorkiem moja rodzina bardzo lubi na obiad.

Schabowe z serkiem topionym i pomidorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe z serkiem topionym i pomidorem

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z serkiem topionym i pomidorem
Plastry schabów rozbijamy tłuczkiem i z każdej strony posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. Następnie każdy schab maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej. Po czym smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Na usmażonych schabach układamy po plastrze serka topionego, a na serze po plastrze pomidora. Takie schaby układamy na blasze i zapiekamy w piekarniku w temp. 180 stopni około 15 minut. Gotowe posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Schabowe z serkiem topionym i pomidorem
Plastry schabów rozbijamy tłuczkiem i z każdej strony posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny.
Schabowe z serkiem topionym i pomidorem
Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Schabowe z serkiem topionym i pomidorem
Na usmażonych kotletach układamy po plastrze serka topionego.
Schabowe z serkiem topionym i pomidorem
A na plastrach serka topionego układamy po plastrze pomiudora.