korniszona007

korniszona007

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 44]

Kotlety z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne kotlety z tuńczyka

Kotlety z tuńczyka

Składniki:

Kotlety z tuńczyka

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 kostki warzywne
  • 3 marchewki
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 szklanka granulatu sojowego
  • cebula
  • jajko
  • sól, pieprz
  • mąka
  • olej
  • 2 łyżki bułki tartej

Sposób przygotowania:

Kotlety z tuńczyka
Ryż gotujemy z 1 kostką warzywną. Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy drobno w kostkę i podsmażamy na oleju. Soję przyrządzamy wg opisu na opakowaniu, następnie Wszystko mieszamy z tuńczykiem i doprawiamy. Dodajemy jajko i bułkę tartą, łyżkę mąki , wszystko mieszamy na gładką masę. Lepimy kotlety i smażymy na oleju. Kostkę warzywną dodajemy do 0,5 l wrzącej wody i zagęszczamy łyżką mąki. Zagotowujemy i polewamy usmażone kotlety. Ja podaję z ziemniakami. Smacznego