Sposób przygotowania:
Kotlety z żółtym serem i manną.
Mięso kroimy w dość drobną kostkę. Szczypiorek płuczemy i też kroimy. Majonez wkładamy do naczynia, wbijamy jajko, dodajemy sól i razem mieszamy. Pokrojone mięso wkładamy do miski, posypujemy szczypiorkiem i serem startym na tarce o dużych oczkach. Wylewamy jajko z majonezem , posypujemy pieprzem i mieszamy. Jeszcze manna...ona ściągnie nadmiar wilgoci, a smakowo zostanie neutralna.... Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Jeśli masa będzie rzadkawa dosypujemy jeszcze odrobinę manny. Dłonie maczamy w wodzie i formujemy kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na bardzo wolnym ogniu z obu stron.
zewa
Ela Dz
Nic nie szkodzi...nie gniewam się :D:D
zewa
:)
zbysiowa
Hahahaa, ale Wam wyszło:))
Ela Dz
KasiaJulcia
Ela Dz
Dzięki Kasiu...chyba były dobre...poszły wszystkie.