Sposób przygotowania:
kotlety zawijane
Nasze piersi czyścimy. Rozdzielamy i tłuczemy z dwóch stron, przez folię zeby się nei rozpadały. Każdy kotlet z osobna posypujemy solą i pieprzem. Ewentualnie doprawiamy innymi przyprawamy- według uznania.
Pieczarki gotujemy zeby były miękkie. Każdą pieczarkę przekrowujemy na pół i układamy na kotlecie po 3 pieczarki ( przerojone) . Paprykę kroimy w paski i po 2 paski układamy na piersi z kurczaka. I tak samo robimy z serem żółtym. To wszystko zawijamy w rulonik. optaczamy wpierw w jajku później w bułce tartej, znowu w jajku i znowu w bułce tartej. Wbijamy wykałackę żeby nie rozpadły sie podczas smażenia.
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z każdej strony na kolor złocisty. Smazymy nasze kotlety na małym ogniu.
Następnie przekładamy je na blachę, polewamy pozostałym tłuszczem ze smażenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 10 minut.
Smacznego
Pieczarki gotujemy zeby były miękkie. Każdą pieczarkę przekrowujemy na pół i układamy na kotlecie po 3 pieczarki ( przerojone) . Paprykę kroimy w paski i po 2 paski układamy na piersi z kurczaka. I tak samo robimy z serem żółtym. To wszystko zawijamy w rulonik. optaczamy wpierw w jajku później w bułce tartej, znowu w jajku i znowu w bułce tartej. Wbijamy wykałackę żeby nie rozpadły sie podczas smażenia.
Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z każdej strony na kolor złocisty. Smazymy nasze kotlety na małym ogniu.
Następnie przekładamy je na blachę, polewamy pozostałym tłuszczem ze smażenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 10 minut.
Smacznego