Sposób przygotowania:
Kotlety ziemniaczane z kiełbasą
Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce razem z obraną z osłonki kiełbasą.
Dodać do ziemniaków podsmażoną w tłuszczu cebulę, sól, pieprz, jajka i mąkę, szybko wymieszać.
Uformować z masy wałek, wyłożyć na stolnicę posypaną tartą bułką.
Odcinać nożem równej grubści kotlety.
Otoczyć je w tartej bułce i od razu usmażyć.
Podawć z sosem grzybowym i z surówką z kapusty.
Dodać do ziemniaków podsmażoną w tłuszczu cebulę, sól, pieprz, jajka i mąkę, szybko wymieszać.
Uformować z masy wałek, wyłożyć na stolnicę posypaną tartą bułką.
Odcinać nożem równej grubści kotlety.
Otoczyć je w tartej bułce i od razu usmażyć.
Podawć z sosem grzybowym i z surówką z kapusty.