Sposób przygotowania:
Kotlety ziemniaczano jajeczne
Do wrzącej i osolonej wody, włożyć 4 jajka, gotować 10 minut na wolnym ogniu.
Ziemniaki obrać, zalać wrzącą i osoloną wodą, gotować do miękkości.
Ziemniaki odcedzić, ostudzić, zemleć w maszynce razem z obranymi ze skorupek jajkami.
Do masy ziemniaczano jajecznej wbić jedno jajko, dodać śmietanę, sól, wegetę , pieprz i szczypiorek.
Masę dokładnie wymieszać, formować podłużne kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Ziemniaki obrać, zalać wrzącą i osoloną wodą, gotować do miękkości.
Ziemniaki odcedzić, ostudzić, zemleć w maszynce razem z obranymi ze skorupek jajkami.
Do masy ziemniaczano jajecznej wbić jedno jajko, dodać śmietanę, sól, wegetę , pieprz i szczypiorek.
Masę dokładnie wymieszać, formować podłużne kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.