Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kotlety ziemniaczano jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie kotlety podawać z surówką

Kotlety ziemniaczano jajeczne

Składniki:

Kotlety ziemniaczano jajeczne

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ziemniaczano jajeczne
Do wrzącej i osolonej wody, włożyć 4 jajka, gotować 10 minut na wolnym ogniu.
Ziemniaki obrać, zalać wrzącą i osoloną wodą, gotować do miękkości.
Ziemniaki odcedzić, ostudzić, zemleć w maszynce razem z obranymi ze skorupek jajkami.
Do masy ziemniaczano jajecznej wbić jedno jajko, dodać śmietanę, sól, wegetę , pieprz i szczypiorek.
Masę dokładnie wymieszać, formować podłużne kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.