Sposób przygotowania:
Kotuś
Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (rondelek z czekoladą stawiamy na większym garnku z gotującą się wodą). Margarynę w temp. pokojowej kroimy w kostkę, dodajemy do stopionej czekolady razem z aromatem i mieszamy do chwili, gdy powstanie jednolita masa. Studzimy. Do ostudzonej masy dodajemy żółtka i starannie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną piane ze szczyptą soli, delikatnie dodajemy po łyżce do masy czekoladowej i ostrożnie łączymy. Przekładamy do płaskiej formy wyłożonej folią aluminiową i natłuszczonej. Przykrywamy kawałkiem folii i wstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Rodzynki myjemy i moczymy. Śmietankę ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, a następnie nadal ubijamy dodając po łyżeczce cukier puder przesiany z cukrem waniliowym. Kotusia wykładamy na półmisek i przykrywamy bitą śmietaną. Posypujemy rodzynkami i kroimy na porcje. Smacznego!!!