Sposób przygotowania:
Koźlarze w sosie beszamelowym
Grzyby płuczemy, osuszamy, następnie kroimy w większe kawałki i dusimy w połowie masła (2.5dag)
W międzyczasie przygotowujemy sos beszamelowy: Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy z resztą masła. Dodajemy mąkę i zasmażamy tak, aby cebula nam się nie zarumieniła. Wlewamy bulion i przyprawiamy tymiankiem. Doprowadzamy do wrzenia.
Dodajemy uduszone grzyby, gałkę muszkatołową, doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy na gorąco, z ziemniakami.
W międzyczasie przygotowujemy sos beszamelowy: Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy z resztą masła. Dodajemy mąkę i zasmażamy tak, aby cebula nam się nie zarumieniła. Wlewamy bulion i przyprawiamy tymiankiem. Doprowadzamy do wrzenia.
Dodajemy uduszone grzyby, gałkę muszkatołową, doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy na gorąco, z ziemniakami.