Koźlarze w sosie beszamelowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grzyby płuczemy, osuszamy, następnie kroimy w większe kawałki i dusimy w połowie masła (2.5dag) W międzyczasie przygotowujem

Koźlarze w sosie beszamelowym

Składniki:

Koźlarze w sosie beszamelowym

 

Sposób przygotowania:

Koźlarze w sosie beszamelowym
Grzyby płuczemy, osuszamy, następnie kroimy w większe kawałki i dusimy w połowie masła (2.5dag)

W międzyczasie przygotowujemy sos beszamelowy: Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy z resztą masła. Dodajemy mąkę i zasmażamy tak, aby cebula nam się nie zarumieniła. Wlewamy bulion i przyprawiamy tymiankiem. Doprowadzamy do wrzenia.

Dodajemy uduszone grzyby, gałkę muszkatołową, doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy na gorąco, z ziemniakami.

Tagi:

grzyby