Sposób przygotowania:
Krajanka cappuccino
1. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i polowe cukru. Dodaj jajka i pokrojone w kosteczkę masło. Zagnieć ciastko. Wylep nim natłuszczoną blachę o wymiarach 32x38 cm. Po nakłuwaj. Piecz 15-20 min w temp. 200 stopni C. Ostudź. 2. Wiśnie osacz, zalewę zachowaj. Posiekaj czekoladę. Odłóż 15 wiśni. Resztę wiśni rozłóż na cieście. Skrop 6 łyżkami zalewy. Odstaw na 30 min. Ubij 6 kubeczków(1,2 l) śmietany. Wymieszaj z posiekaną czekoladą. 3. Krem rozsmaruj na cieście i posyp kakao. Pokrój na porcje. Każdą udekoruj kleksem ze śmietanki ubitej z cukrem waniliowym. 15 ciastek przybierz ziarenkami kawy, resztę wisienkami. Smacznego !