Sposób przygotowania:
Krążki jabłkowe z cieście migdałowym
Przygotować krążki z jabłek;
Jabłka obieramy w całości.
Gniazda nasienne usuwamy(wydrążamy łyżeczką).
Następnie kroimy w krążki o grubości do 1,5 cm.
Ciasto;
Białka jajek ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę,
Następnie żółtka miksujemy z cukrem,mąką,mlekiem, wodą mineralną gazowaną oraz proszkiem do pieczenia.
Całość miksujemy na gładką , jednolitą masę.( ciasto ma mieć konsystencje gęstej śmietany ).
Ciasto połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek oraz z płatkami migdałów.
Krążki jabłek zamaczać w cieście i smażyć w głębokim oleju z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu obsypać cynamonem lub cukrem pudrem.
Jabłka obieramy w całości.
Gniazda nasienne usuwamy(wydrążamy łyżeczką).
Następnie kroimy w krążki o grubości do 1,5 cm.
Ciasto;
Białka jajek ubijamy ze szczyptą soli na sztywną masę,
Następnie żółtka miksujemy z cukrem,mąką,mlekiem, wodą mineralną gazowaną oraz proszkiem do pieczenia.
Całość miksujemy na gładką , jednolitą masę.( ciasto ma mieć konsystencje gęstej śmietany ).
Ciasto połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek oraz z płatkami migdałów.
Krążki jabłek zamaczać w cieście i smażyć w głębokim oleju z obu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu obsypać cynamonem lub cukrem pudrem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Justynko są bardzo smaczne polecam;)