Sposób przygotowania:
Krążki z kiełbasą
Cebule obrać , jedną drobno posiekać i przesmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Dodać kapuste kiszoną , przyprawić do smaku kminkiem i cukrem i chwile dusić. Drugą cebule pokroić w plastry, obtoczyć w mące i podsmażyc na smalcu na zloty kolor. Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach, po czym obrać i przecisnąć przez praske. Doprawić solą , dodać jajko, mąke i kasze. Wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na 4 części. Rozwałkować je na prostokąty o grubości ok 2cm, i owinąć nimi kiełbasy. Gotować w osolonym wrzatku ok 15 minut. Wyjać i odcedzić. Gotowe kluski pokroić na krążki.Udekorować przesmażoną cebulą.
Natala1210
kasiunia.1981
edytaha