Sposób przygotowania:
Kreatywne mielone
Kalafior zalać wrzątkiem i zostawić na 10 minut. Chleb zalać wodą i namoczyć je. Następnie dobrze odcisnąć. Do miski przełożyć mięso, dodać pokrojoną cebulę oraz koncentrat. Doprawić solą, pieprzem oraz czosnkiem. Dodać pokruszony mokry chleb i dobrze wymieszać. Paprykę obrać ze skóry, pokroić w małą kostkę. Dodać do miski. Kalafior odsączyć z wody i podzielić na małe różyczki i dodać do mięsa. Dodać dla koloru drobno pokrojony szczypiorek.Dobrze wymieszać. Z ciasta francuskiego wyciąć krążki większe niż średnica foremek do muffinek. Następnie wyłożyć je do środka foremki. Z mięsa uformować dwie kulki mięsne i włożyć do foremki. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Piec około 25-30 minut. Następnie lekko przestudzić i delikatnie wyjąć z foremek, podawać. Smacznego!