Sposób przygotowania:
Krem borowikowy z lanymi kluseczkami
Borowiki dokładnie oczyszczamy, kroimy na kawałki. Roztapiamy w rondlu masło, wrzucamy grzyby i smażymy je kilka minut.
Wlewamy bulion, dodajemy warzywa pokrojone w kostkę. Gotujemy przez około 15 minut.
Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładki krem. Przyprawiamy do smaku. Wbijamy jajka do garnuszka, dodajemy mąkę, łyżkę wody oraz szczyptę soli.
Za pomocą widelca mieszamy ciasto na gładką masę. Następnie wlewamy je na wrzący krem. Dodajemy do zupy śmietanę.
Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Wlewamy bulion, dodajemy warzywa pokrojone w kostkę. Gotujemy przez około 15 minut.
Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładki krem. Przyprawiamy do smaku. Wbijamy jajka do garnuszka, dodajemy mąkę, łyżkę wody oraz szczyptę soli.
Za pomocą widelca mieszamy ciasto na gładką masę. Następnie wlewamy je na wrzący krem. Dodajemy do zupy śmietanę.
Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.