Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Krem borowikowy z lanymi kluseczkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny, aromatyczny krem ze świeżych borowików, podany z lanymi kluseczkami, na pewno zasmakuje wszystkim miłośnikom grzybów.

Krem borowikowy z lanymi kluseczkami

Składniki:

Krem borowikowy z lanymi kluseczkami

 

Sposób przygotowania:

Krem borowikowy z lanymi kluseczkami
Borowiki dokładnie oczyszczamy, kroimy na kawałki. Roztapiamy w rondlu masło, wrzucamy grzyby i smażymy je kilka minut.

Wlewamy bulion, dodajemy warzywa pokrojone w kostkę. Gotujemy przez około 15 minut.

Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładki krem. Przyprawiamy do smaku. Wbijamy jajka do garnuszka, dodajemy mąkę, łyżkę wody oraz szczyptę soli.

Za pomocą widelca mieszamy ciasto na gładką masę. Następnie wlewamy je na wrzący krem. Dodajemy do zupy śmietanę.

Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.  

Tagi:

zupa krem zupa