Sposób przygotowania:
Zupa krem borowikowa
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle. Borowiki oczyścić, umyć, pokroić, dodać do podsmażonej cebulki, razem poddusić kilka minut, do odparowania wody.
Następnie do grzybów dodać bulion, sól i pieprz, oraz obrane, opłukane i pokrojone w kostkę warzywa i listki laurowe, gotować kilka minut.
Zestawić garnek z ognia, wyjąć listki laurowe zmiksować,blenderem. Zabielić zupę śmietaną, doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.
Podawać z grzankami. Smacznego !
Następnie do grzybów dodać bulion, sól i pieprz, oraz obrane, opłukane i pokrojone w kostkę warzywa i listki laurowe, gotować kilka minut.
Zestawić garnek z ognia, wyjąć listki laurowe zmiksować,blenderem. Zabielić zupę śmietaną, doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.
Podawać z grzankami. Smacznego !