iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Krem brokułowy z migadałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna lekka zupka z brokułów podana z ryżem

Krem brokułowy z migadałami

Składniki:

Krem brokułowy z migadałami

 

 

Sposób przygotowania:

Krem brokułowy z migadałami
Brokuła świeżego nie mrożonego myjemy osuszamy i kroimy w małe różyczki. Na maśle ok 1 łyżka podsmażamy posiekany czosnek dodajemy różyczki brokuła i podsmażamy , doprawiamy lekko przyprawą uniwersalną. Smażymy ok 10 min. Zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy do miękkości brokuła. Następnie miksujemy blenderem na jednolity krem . Doprawiamy pieprzem ewentualnie sola do smaku. Migdały prażymy na patelni. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Zupkę nalewamy do miseczek dodajemy ryż i prażone migdały.