iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Krem cappuccino z kartofla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna kremowa zupka z ziemniaka. Do tego czosnek i rozmaryn. Wykończone dużą dawka ubitej śmietany . Pyszna zupka krem na większe imprezy ale nie tylko .

Krem cappuccino z kartofla

Składniki:

Krem cappuccino z kartofla

 

 

 

  • 1 łyżeczka rozmarynu świeżego lub suszonego

 

 

  • 1 łyżka masła klarowanego

 

 

  • 4 szklanki bulionu warzywnego

Sposób przygotowania:

Krem cappuccino z kartofla
Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę , jeden ząbek zostawiamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . W garnku rozgrzewamy masło dodajemy ziemniaki smażymy chwile, dodajemy wyciśnięty czosnek i gałązki rozmarynu. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości ziemniaka. Miksujemy blenderem , doprawiamy solą do smaku. Dodajemy jeszcze wyciśnięty ząbek czosnku i odrobinę pieprzu białego. Przelewamy nasz krem przez drobne sitko , aby pozbyć się ewentualnie powstałych grudek i resztek rozmarynu. Zagotowujemy. Wlewamy 1/2 szklani śmietany 31%. Odstawiamy. Resztę śmietany ubijamy na pianę . Wlewamy krem do filiżanek lub bulionówek ozdabiamy śmietaną i posypujemy rozmarynem.