Sposób przygotowania:
Krem cappuccino z kartofla
Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę , jeden ząbek zostawiamy Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . W garnku rozgrzewamy masło dodajemy ziemniaki smażymy chwile, dodajemy wyciśnięty czosnek i gałązki rozmarynu. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości ziemniaka. Miksujemy blenderem , doprawiamy solą do smaku. Dodajemy jeszcze wyciśnięty ząbek czosnku i odrobinę pieprzu białego. Przelewamy nasz krem przez drobne sitko , aby pozbyć się ewentualnie powstałych grudek i resztek rozmarynu. Zagotowujemy. Wlewamy 1/2 szklani śmietany 31%. Odstawiamy. Resztę śmietany ubijamy na pianę . Wlewamy krem do filiżanek lub bulionówek ozdabiamy śmietaną i posypujemy rozmarynem.