Sposób przygotowania:
Krem cukiniowo-ziemniaczany
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać wodą i zagotować. Wrzucić zamrożoną ‘kostkę rosołową’, przykryć pokrywką i gotować 10 minut. Po tym czasie dodać do zupy startą na dużych oczkach cukinię. Gotować ok. 5-7 minut, aż ziemniaki będą miękkie.Zupę zdjąć z ognia, dodać serek topiony, zmiksować całość blenderem. Postawić na gazie. Dodać dużo koperku (ja miałam tylko suszony, ale świeży będzie jeszcze lepszy). I czosnku granulowanego (może być świeży – 2 ząbki, ale nie miałam). Zamieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem białym mielonym. Zagotować. Zdjąć z ognia. Gorącą zupę rozlać do talerzy, udekorować kleksem jogurtu greckiego, dwoma plasterkami grillowanej cukinii i posypać koperkiem.