jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Krem groszkowy na powitanie wiosny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wypatrując wiosny ugotowałam krem groszkowy. W powietrzu czuć już wiosnę i ptaki radośniej śpiewają. Moje zupa też jest w wiosennej aranżacji.

Krem groszkowy na powitanie wiosny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Krem groszkowy na powitanie wiosny

 

  • 1 opakowanie groszku mrożonego lub groszek z puszki
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 kwaśne jabłko
  • kilka ziemniaków
  • sól i pieprz biały do smaku
  • pół szklanki kwaśnej śmietany wiejskiej
  • listki mięty do dekoracji

 

 

Sposób przygotowania:

Krem groszkowy na powitanie wiosny
Do gorącego bulionu warzywnego dodaj pokrojone drobno ziemniaki i jabłko. Jeśli używasz groszku mrozonego dodaj go do zupy i gotuj wszystko do miękkości.Jeśli użyjesz groszku z puszki dadaj go na końcu. Odłóż kilka łyżek groszku do dekoracji. Zmiksuj zupę na gładką masę. Dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Podawaj zupę ozdobioną wiejską śmietanką, posypaną groszkiem i listkami mięty.
Krem groszkowy na powitanie wiosny
Do gorącego bulionu warzywnego dodaj pokrojone drobno ziemniaki i jabłko.