pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Krem kurkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

zupkę można podawać z dodatkiem kremówki

Krem kurkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem kurkowy

 

Sposób przygotowania:

Krem kurkowy
Włoszczyznę kroimy w kostkę. Zalewamy wodą i rozpoczynamy gotowanie. Po kilkunastu minutach dodajemy przyprawy ziołowe. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Następnie wrzucamy umyte kurki. Na dużym ogniu blanszujemy grzyby w wywarze warzywnym. Po kilku minutach zupę zdejmujemy z ognia. Miksujemy zupę na krem. Można podawać z dodatkiem słodkiej śmietany. Smacznego.
Krem kurkowy
Warzywa kroimy w kostkę i gotujemy z przyprawami
Krem kurkowy
Do miękkich warzyw dodajemy umyte kurki
Krem kurkowy
Grzybki blanszujemy na dużym ogniu
Krem kurkowy
Zupę miskusjemy na krem - wcześniej możemy wyłowić dodane przyprawy