dotka

dotka

Kucharz
[Przepisów: 9]

krem napoleonkowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

krem budyniowy, wbrew nazwie dobry przede wszystkim jako dodatek do owoców : brzoskwiń, truskawek, czereśni:)

krem napoleonkowy

Składniki:

krem napoleonkowy

 

  • 1 całe jajko
  • 1łyżka mąki
  • 1i 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

krem napoleonkowy
Wszystkie składniki, poza cukrem waniliowym, zmieszać z małą ilością zimnego mleka. Resztę mleka zagotować. Zdjąć z ognia po wymieszaniu z resztą masy. Dodać cukier waniliowy i jeszcze raz wymieszać na gładką masę. Smacznego:)
Uwaga: niestety, lubi się przypalać.

Tagi:

jajko jajka