szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszny krem ze szpinaku podany z groszkiem ptysiowym

krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym

Składniki:

krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym

 

 

Sposób przygotowania:

krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Cebule obrać, drobno posiekać.Masło roztopić, dodać cebulę i zeszklić ją.Dodać zamrożony szpinak i razem smażyć aż się szpinak rozmrozi, podgrzeje i powstały podczas posgrzewania płyn nieco się zredukuje.Zalać gorącym bulionem i rozprowadzoną w ciepłym bulionie śmietaną.Gotować na wolnym ogniu ok 15 minut.Dodac czosnek i serek topiony, gotować mieszając aż ser się rozpuści.Następnie całość zmiksować na jednolity krem.Doprawić do smaku pieprzem i solą.Przelać na talerze i dodać porcję groszku ptysiowego