iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Krem z białych warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki krem warzywny ma pełno witamin, do tego świetnie smakuje. Jest bardzo lekki, ale zarazem syty.

Krem z białych warzyw

Składniki:

Krem z białych warzyw

 

Sposób przygotowania:

Krem z białych warzyw

ETAP 1:

Pietruszkę, seler kroimy w kostkę, kalafior w różyczki. Doprowadzamy do zagotowania 1 litr wody, wlewamy rosół i dodajemy pokrojone warzywa. Gotujemy do miękkości.

Czosnek i cebulę siekamy, szklimy na łyżce masła. Dodajemy do warzyw, miksujemy na krem. Doprawiamy solą, pieprzem, wlewamy śmietanę, ocet.

Ziemniaki obieramy i kroimy na małe części, smażymy na rumiano.

Krem podajemy z przesmażonymi ziemniakami i zieleniną.


Tagi:

zupa zupa krem