Sposób przygotowania:
Krem z dyni z szafranem i migdałami
Dynię obrać z skórki i oczyścić z nasion.Pokroić w kostkę.Cebulę obrać pokroić w kostkę,czosnek obrać i drobno pokroić.Roztopić w garnku masło dodać cebulę,czosnek i lekko podsmażać cały czas mieszając.Dolać bulion i dodać pokrojoną dynię.Gotować do miękkości dyni.Zmiksować blenderem na krem,doprawić do smaku.Migdały podprażyć na suchej patelni.Krem podajemy z kilkoma płatkami szafranu i płatkami migdałów.
![Krem z dyni z szafranem i migdałami Krem z dyni z szafranem i migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-dyni-z-szafranem-i-migdalami-170013.jpg)
![Krem z dyni z szafranem i migdałami Krem z dyni z szafranem i migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-dyni-z-szafranem-i-migdalami-170014.jpg)
![Krem z dyni z szafranem i migdałami Krem z dyni z szafranem i migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-dyni-z-szafranem-i-migdalami-170015.jpg)
![Krem z dyni z szafranem i migdałami Krem z dyni z szafranem i migdałami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-dyni-z-szafranem-i-migdalami-170016.jpg)