monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Krem z pieczarek.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo gęsta ,sycąca zupa krem.

Krem z pieczarek.

Składniki:

Krem z pieczarek.

 

  • około kilograma pieczarek
  • cebula
  • litr bulionu warzywnego
  • śmietanka do zup 18 % 250 ml
  • serek topiony naturalny
  • jeden duży ziemniak
  • małe grzanki i ser tarty do posypania
  • sól,pieprz,odrobina ostrej papryczki

Sposób przygotowania:

Krem z pieczarek.
Obieramy pieczarki i ścieramy na tarce o grubych oczkach ,cebulę obieramy i drobno kroimy ,wszystko przesmażamy na patelni . Wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem ,dodajemy obranego i pokrojonego ziemniaka ,doprawiamy solą ,pieprzem i papryczką dodajemy śmietanę i serek topiony, jeszcze chwilkę gotujemy ,ziemniak musi być miękki . Jak wyłączymy zupę to wszystko traktujemy blenderem . Wlewamy na talerz posypujemy startym serem i grzankami.

Tagi:

zupa sery tarta ser