Sposób przygotowania:
Krem z pieczarek z anyżem i prażonym słoneczn.
Do garnka przełożyć seler, marchewkę pietruszkę oraz por ( wcześniej należy wszystko umyć). Zalać wodą, dodać 1 łyżeczkę soli i zagotować. Gotować aż warzywa będą miękkie. W między czasie pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Na patelni roztopić masło i dodać pieczarki. Smażyć aż zmniejszą swoją objętość i lekko się zrumienią. Do garnka przełożyć podsmażone grzyby i dodać do niego około 1 szklanki wywaru z zupy oraz pietruszkę ( resztę warzyw odłożyć np.: do sałatki lub farszu) i zblendować na pulpę. Dodać resztę wywaru i gotować jeszcze około 3 -5 minut. Na suchej patelni uprażyć ziarnka słonecznika. W moździerzu rozgnieść ziarenka anyżu. Na talerz przelać krem, posypać rozdrobnionym anyżem oraz prażonym słonecznikiem, smacznego!
![Krem z pieczarek z anyżem i prażonym słoneczn. Krem z pieczarek z anyżem i prażonym słoneczn.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-pieczarek-z-anyzem-i-prazonym-sloneczn-240289.jpg)
![Krem z pieczarek z anyżem i prażonym słoneczn. Krem z pieczarek z anyżem i prażonym słoneczn.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-pieczarek-z-anyzem-i-prazonym-sloneczn-240290.jpg)
![Krem z pieczarek z anyżem i prażonym słoneczn. Krem z pieczarek z anyżem i prażonym słoneczn.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-z-pieczarek-z-anyzem-i-prazonym-sloneczn-240291.jpg)