nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Krem z warzyw i zielonych szparagów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

z kawałkami kurczaka, bardzo pożywna zupa

Krem z warzyw i zielonych szparagów Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krem z warzyw i zielonych szparagów

 

Sposób przygotowania:

Krem z warzyw i zielonych szparagów
Udka wraz z włoszczyzną gotujemy na wywar. Szparagi łamiemy (same złamią się w odpowiednim miejscu), obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Górne części szparag odstawiamy na bok. Z wywaru wyciągamy mięso oraz warzywa. Marchewkę, seler oraz pietruszkę kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do zupy. Dodajemy szaparagi i gotujemy 10 minut. Blenderem miksujemy zupę na gładki krem. MIęso obieramy i wraz z pozostałą częścią szparag dodajemy do zupy. Doprawiamy i gotujemy ok 5minut. Gotowe.
Krem z warzyw i zielonych szparagów
Mięso i warzywa gotujemy na wywar (tak jak na rosół)
Krem z warzyw i zielonych szparagów
Dodajemy szparagi pokrojone na mniejsze kawałki