Sposób przygotowania:
Krem z zielonego grochu
Smażyć boczek w rondlu przez 2 minuty.
włożyć cebule , przykryć i dusić przez następne dwie minuty
na średnim ogniu.
Dodać marchew i przyprawy ,przykryc i duśić przez następne 2 minuty
Dodać groch i wlać wywar z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia i gotować, częściowo przykryć , przez następne 1 1/2 h na małym ogniu
zupę wraz ze śmietanką miksować .
podawać z grzankami
włożyć cebule , przykryć i dusić przez następne dwie minuty
na średnim ogniu.
Dodać marchew i przyprawy ,przykryc i duśić przez następne 2 minuty
Dodać groch i wlać wywar z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia i gotować, częściowo przykryć , przez następne 1 1/2 h na małym ogniu
zupę wraz ze śmietanką miksować .
podawać z grzankami