alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Krem z zielonego groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Chyba szybszej do zrobienia zupy nie znam. Przygotowanie to około 20 minut i gotowe. Ale nie obawiajcie się, że niby szybko to niesmacznie.

Krem z zielonego groszku

Składniki:

Krem z zielonego groszku

 

Sposób przygotowania:

Krem z zielonego groszku
Na maśle zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec dodać pokrojony czosnek. Wlać bulion i groszek konserwowy razem z wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu około 10 minut. Przetrzeć przez gęste sitko. Podać z plastrami sera korycińskiego i uprażonymi na suchej patelni płatkami z migdałów.