Sposób przygotowania:
Kremowa pomidorowa z pomidorów z puszki
W garnku rozpuścić masło. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę i chwilkę podsmażyć aby czosnek zaczął intensywnie pachnieć.
Nie smażyć długo bo czosnek się przypali i będzie gorzki.
Następnie dodać pomidory z puszki. Zagotować, wlać bulion i dodać przyprawy. Wszystko gotować ok 15 minut.
Doprawić do smaku jeśli jeszcze potrzeba. Następnie garnek zestawić z ognia. Zawartość zmiksować na gładki krem.
Gotową zupkę podawać z kleksem słodkiej śmietanki, ja dodatkowo oprószyłam suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Nie smażyć długo bo czosnek się przypali i będzie gorzki.
Następnie dodać pomidory z puszki. Zagotować, wlać bulion i dodać przyprawy. Wszystko gotować ok 15 minut.
Doprawić do smaku jeśli jeszcze potrzeba. Następnie garnek zestawić z ognia. Zawartość zmiksować na gładki krem.
Gotową zupkę podawać z kleksem słodkiej śmietanki, ja dodatkowo oprószyłam suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Magdalena88
niezły kąsek
grahamka