Sposób przygotowania:
Krem ziemniaczany z kurkamiPrzygotowanie warzyw
Ziemniaki i pozostałe warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do garnka. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle . Dodać do warzyw.
Przygotowanie wywaru
Zalać bulionem, dodać listek laurowy, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem ok. 30 minut.
Następnie wyjąć listek laurowy, dwie łyżeczki warzyw, a zupę przetrzeć na puree lub zmiksować blenderem.
Przygotowanie kremu
Dodać serek topiony i mieszać aż się roztopi. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Boczek pokroić w plastry i upiec w piekarniku na chrupiąco.
Kurki przesmażyć na maśle.
Zupę nalać do miseczek, można dodać trochę ugotowanych warzyw, podsmażone kurki i plaster boczku.