marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kremarz- przekładaniec.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zagnieść ciasto i podzielić je na 3 części.Rozwałkować na stolnicy,dać do natłuszczonej blachy i piec 15 min.Przyrządzić krem i nadziewać.

Kremarz- przekładaniec.

Składniki:

Kremarz- przekładaniec.

 

Sposób przygotowania:

Kremarz- przekładaniec.
Zagnieść ciasto i podzielić je na 3 części i rozwałkować na stolnicy.
Wyłożyć na natłuszczoną blachę i piec kolejno każdy placek na złoty
kolor z 15 min. na środkowym poziomie piekarnika w temp.200-220
st.C.Mleko z mąką na krem zagotować na maleńkim ogniu,ciągle mieszając.Powstałą masę wystudzić i zmiksować z masłem i cukrem.Przełożyć kremem placki.Całość poprószyć po wierzchu
cukrem pudrem.