Sposób przygotowania:
Kremarz- przekładaniec.
Zagnieść ciasto i podzielić je na 3 części i rozwałkować na stolnicy.
Wyłożyć na natłuszczoną blachę i piec kolejno każdy placek na złoty
kolor z 15 min. na środkowym poziomie piekarnika w temp.200-220
st.C.Mleko z mąką na krem zagotować na maleńkim ogniu,ciągle mieszając.Powstałą masę wystudzić i zmiksować z masłem i cukrem.Przełożyć kremem placki.Całość poprószyć po wierzchu
cukrem pudrem.
Wyłożyć na natłuszczoną blachę i piec kolejno każdy placek na złoty
kolor z 15 min. na środkowym poziomie piekarnika w temp.200-220
st.C.Mleko z mąką na krem zagotować na maleńkim ogniu,ciągle mieszając.Powstałą masę wystudzić i zmiksować z masłem i cukrem.Przełożyć kremem placki.Całość poprószyć po wierzchu
cukrem pudrem.