iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kremik chrzanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny krem z chrzanu śmietany i jajek , delikatny bardzo smaczny pasuje do jajek i wędlin. Polecam nie tylko w święta

Kremik chrzanowy

Składniki:

Kremik chrzanowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kremik chrzanowy
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy je i obieramy. Następnie rozdrabniamy je bardzo dokładnie w malakserze. dolewamy pomału śmietanę . Dodajemy starty chrzan. Mieszamy dalej. doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek mieszamy łyżką i chłodzimy kilka godzin.

Tagi:

jajko tarta jajka