Sposób przygotowania:
Kremowa kartoflanka Eli
Bułkę i chleb orkiszowy pokroić w kostkę.Na patelni roztopić masło,wrzucić pokrojoną bułkę i chleb.Smażyć na niedużym ogniu aż się zrumienią.
Umyte mięso zalać zimną wodą i zagotować.Do mięsa dodać liście laurowe,ziele angielskie,jarzynkę i gotować do miękkości.Ugotowane mięso wyjąć z wywaru i owinąć folią aluminiową,żeby nie ostygło.Obrane,umyte ziemniaki pokroić w kostkę.Obrane,umyte jarzyny zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Ziemniaki i jarzyny wrzucić do wywaru i gotować do miękkości.Jajka roztrzepać i powoli wlewać do zupy.Zupę zmiksować blenderem i doprawić maggi do smaku.Mięso podzielić na porcje.Zupę wlać do talerzy,na środek wsypać grzanki,dodać porcje mięsa i udekorować natką pietruszki.Smacznego!
Umyte mięso zalać zimną wodą i zagotować.Do mięsa dodać liście laurowe,ziele angielskie,jarzynkę i gotować do miękkości.Ugotowane mięso wyjąć z wywaru i owinąć folią aluminiową,żeby nie ostygło.Obrane,umyte ziemniaki pokroić w kostkę.Obrane,umyte jarzyny zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Ziemniaki i jarzyny wrzucić do wywaru i gotować do miękkości.Jajka roztrzepać i powoli wlewać do zupy.Zupę zmiksować blenderem i doprawić maggi do smaku.Mięso podzielić na porcje.Zupę wlać do talerzy,na środek wsypać grzanki,dodać porcje mięsa i udekorować natką pietruszki.Smacznego!
Natala1210