Sposób przygotowania:
Pudliszkowa z mascarpone i bazylią
Cebulkę drobno siekamy i podsmażamy na oliwie, w trakcie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodajemy pomidory z puszki ,koncentrat pomidorowy i zalewamy wodą (ok.400 ml). Dodajemy oregano,sól, pieprz i gotujemy około 15 minut od zagotowania. Następnie dodajemy bazylię i miksujemy zupę przy pomocy blendera. zmniejszamy ogień i dodajemy mascarpone, mieszamy dokładnie. Na koniec dodajemy cukier w ilości wg uznania i w razie potrzeby jeszcze doprawiamy całość.
Bagietkę kroimy w poprzek i zapiekamy w grillu,piekarniku lub mikrofalówce na chrupko, na koniec posypujemy serem. Zupę przelewamy na talerz, a na środek dodajemy gotową grzankę .Całość posypać odrobiną tartego parmezanu Smacznego :)
Bagietkę kroimy w poprzek i zapiekamy w grillu,piekarniku lub mikrofalówce na chrupko, na koniec posypujemy serem. Zupę przelewamy na talerz, a na środek dodajemy gotową grzankę .Całość posypać odrobiną tartego parmezanu Smacznego :)
Gosia85